Начало » ЗАДАВА ЛИ СЕ КУМГЕЙТ И В СМОЛЯН?

ЗАДАВА ЛИ СЕ КУМГЕЙТ И В СМОЛЯН?

by admin
0 коментар

След серия от неудобни въпроси кметът Мелемов напусна демонстративно заседание на ОбС

Кметът на Смолян Николай Мелемов не издържа на серия от неудобни въпроси на общинския съветник на ГЕРБ Филип Топов на заседанието на ОбС в сряда и демонстративно напуснали зала.

Докато съветникът му зачете питането си от трибуната, кметът промурира нещо, взе си папката и без да каже нищо от микрофона, излезе.

Част от съветниците на „кметското“ мнозинство също излязоха, а други обликоха палтото си и с нежелание изчакаха изказването на Топов по последната точка от дневния ред – „Питания“, да приключат.

Въпросите на съветника бяха за сключени граждански договори за „външни“ правни услуги и похарчените пари за това от бюджета на общината.

Лично отношение към мен на г-н Мелемов не ме интересува, но поведението му е проява на неуважение към целия общински съвет, заяви след края на заседанието Топов.

Не мога да отговоря защо г-н Мелемов напусна по време на питането, заяви и председателят на ОбС Димитър Кръстанов. Питането ще бъде в дневния ред на следващото заседание и се надявам кметът да отговори, добави той.

Мемориал за второто пътно изтичане на демонстративно заседание на общинския съвет, което демонстрира пренебрежителното отношение към органа на местната власт, която според закона за местното самоуправление и местната администрация има правомощията да контролира.

Предишният път Мелемов напусна по време на разпит на общинския съветник и ръководител на групата на КРОС Кирил Хаджихристев.

източник: otzvuk.bg

Читателите също четат...

Оставете коментар

NoCorruption.net @ 2022 – Всички права запазени.